Албания и Македония

Продължителност: 6 дни / 4 нощи

Вид транспорт: Автобус Автобус

Код на програма: E-82
Маршрут: Скопие - Охрид - Круя - Тирана - Дуръс - Берат - Манастира Свети Наум - Билянини извори

Дати на отпътуване: 01.05.2021Автобусна програма, 6 Дни/ 4 Нощувки ПОТВЪРДЕНА група за май 2021 - Очаквайте дати скоро!

Цена от: 350 лв.Дата Цена Резервация
01.05.2021 - 06.05.2021 от 350 лв. резервация
ПОТВЪРДЕНА група за май 2021 - Очаквайте дати скоро!
4 нощувки / 1 нощувка със закуска и 3 нощувки със закуски и вечери
Потвърдено тръгване от Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново, Севлиево, София

1 ден: Кюстендил Отпътуване от Варна в 06.00 ч сутринта /от ул.Антим I/, от Шумен в 07:00 ч., от Търговище около 08:00 ч /ОМВ на околовръстен път/, от Велико Търново  в 09:00 ч. /Автогара Юг/, от София около 13:00 ч. Продължаваме към град  Кюстендил. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

2 ден: Скопие, Охрид Закуска. Преминаване на ГКПП Гюешево и продължаваме към Скопие. Кратка пешеходна разходка в Скопие : старият квартал “Вароша”; крепостта “Скопско кале” и църквата "Св.Спас" със саркофага на Гоце Делчев; музея на Майка Тереза и възпоменателната плоча на мястото на родната й къща; "Свети Климент" - най-големият православен храм в Скопие. Около обяд отпътуване за Охрид -  град ,съчетал в себе си вековна история , блестящ със своята перла – Охридското езеро. Туристическа програма в Охрид: пешеходна обиколка на стария град Охрид и рибарския площад. Самуиловата крепост, Църквата „Свети Климент“; църквата „Свети Панталеймон“, където се съхраняват мощите на Св. Климент; църквата „Свети Йоан Канео“, разположена на висока скала, откъдето се разкрива прекрасна панорама към езерото и града; църквата "Св.Богородица Перивлепта" , която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; църквата „Света София“; античния театър и градската чаршия. Вечерта настаняване в хотел. Вечеря .Нощувка.

3 ден: Круя, Тирана Закуска. 08:00 ч. отпътуване за Албания. Пристигане в Круя - крепостен град, чието име означава“ пролет“, давал отпор на Османската империя още от 15 век. Тук е роден националният герой на Албания - Скендербег. Една от най-известните забележителности е крепостният замък на героя, който през Средновековието е бранел цялата област. Крепостта Круя е една от най-важните крепости в Албания. Построена е на върха на скалист планински хребет. Нейният периметър е 800 м, като стените й са подсилени с девет кули с различни форми. През XIII век в най-високата част на крепостта е бил построен замък. Крепостта остава единственото непревзето от османците място на Балканите. Свободно време за разглеждане на Националния музей на Скендерберг , етнографския музей и крепостния замък.
Отпътуване за Тирана – столицата на Албания, културен и индустриален център на страната. Градът съчетава в себе си едновременно съвременна архитектура и забележителни исторически паметници. Автобусна и пешеходна разходка - площад Скендербег - сърцето на града, паметника на националния герой на Албания Георги Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула- символ на града , Двореца на културата и Националния исторически музей, руините на Юстиниановата крепост, Операта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
4 ден: Берат, Дуръс, Тирана Закуска. Oтпътуване за градa - музей Берат. Част от визитната картичка на Албания, Берат е разположен е на десния бряг на албанската река Осъм и в близост до планината Томор. Част от местното население са християни с български корени. Берат е наричан Градът на хилядите прозорци. Специфичната архитектура, белите къщи, сякаш накацали по хълма, правят града изключително привлекателно място за посещение. Основна атракция е замъкът Берат, построен от древните илири около 200 г.пр.н.е.,  включен в Световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Старият град впечатлява с възрожденския си облик , множеството запазени църкви като Църквата Свети Михаил, построена в скала в южната част на замъка. Свободно време за разходка , снимки и обяд. Следобяд отпътуване за Дуръс. Туристическа обиколка на Дуръс, известен в българската история с името Драч. Ще разгледаме Венецианската крепост , Римския Амфитеатър – най-големия на Балканския полуостров ,построен през II век. Джамията Фатух , крайморският булевард, старите военни бункери в близост до плажа са само част от местата в Дуръс, които по безспорно привличат интереса на хиляди туристи. Връщане в хотела в Тирана. Вечеря. Нощувка  

5 ден: Свети Наум, Билянините извори Закуска. Отпътуване за България. По пътя посещение на манастира Свети Наум и Билянините извори. Свети Наум е  разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро в местност с рядка природна красота. Посещение на църквата "Свети Архангели"  и параклиса на Света Петка със светената вода. Пристигане в София късно вечерта.

6 ден: транзитно пътуване Пристигане във Велико Търново, Търговище, Шумен и Варна.
 
"Романтик Холидейз" ООД, притежава удостоверение за туроператорска
дейност № 04428 / 28.01.2005 г., Застраховка “Отговорност на Туроператора”
№ 00088054/13062010010331/21.04.2021г. в ЗК „Лев Инс” АД
Дати На човек в двойна/тройна стая Дете до 12г. с двама възрастни в стая
Пак. цена с отпътуване от Варна/Шумен 410 лв 380 лв
Пак. цена с отпътуване от Търговище/В. Търново/Севлиево 369 лв 319 лв
Пак. цена с отпътуване от София 350 лв 320 лв
 • Транспорт с лицензиран автобус  за международни превози.
 • 1 нощувка със закуска в Кюстендил
 • 1 нощувка със закуска и вечеря  в хотел 3 * в Охрид
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Тирана
 • Екскурзоводско обслужване
 • Медицинска застраховка за лица до 65 г.
 • Пътни такси и гранични такси
 • Пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод на български език
 • Кратка разходка и престой в Скопие
 • Туристически обиколки на Тирана, Дуръс и Круя с местен екскурзовод на български език
 • Посещение на манастира Свети Наум и Билянините Извори
 • Доплащане за единична стая – 100 лв за целият период
 • Медицинска застраховка за лица 65 г.- 75 г.: 8 лв
 • Медицинска застраховка за лица от 75г. – 80 г.: 10 лв /лица над 80 г. не се застраховат/
 • Екскурзия до град – музей Берат – 10 евро
 • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата.
 • входна такса за църквата „Св. Спас“ и музея на Гоце Делчев (120 MKD) в Скопие;
 • входни такси в църквата "Св. Богородица Перивлепта" (100 MKD) и манастира "Свети Наум" (60 MKD); Самуиловата крепост – 30 МКD  Круя: Музеят на Скендербег - 200 албански леки / Етнографският музей в Круя - 300 албански леки Берат: Музей на Онуфри - 200 албански леки / Крепостта в Берат - 100 албански леки    Дуръс: Амфитеатъра в Дуръс - 400 албански леки
 • Разходи от личен характер
Забележка:
 • Всички допълнителни мероприятия се осъществяват при мин. 20 желаещи.
 • Входните такси се заплащат в албански леки и македонски денари на място! Препоръчителна е смяната на валута от България.
 • Описаните в програмата часове и поредност на мероприятията са ориентировъчни и могат да претърпят промени в хода да пътуването , без това да ощетява пътуващите. Цената може да търпи промяна поради форсмажорните обстоятелства от 2019 г.
 • Програмата е натоварена и не е подходяща за хора с трудна подвижност.
 • Екскурзията е потвърдена.

Необходими документи:
 • международен паспорт или лична карта;
 • за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане:
 • депозит – 30 % от пакетната цена,
 • доплащане – до 21 дни преди отпътуване.

Абонамент за бюлетин
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах