Лято в Скандинавия 2022

Продължителност: 8 дни / 7 нощи

Вид транспорт: Комбиниран Комбиниран

Код на програма: E-13
Маршрут: София – Берген - Нерьойфиорд, Фломската железница – Осло – Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм – Малмьо – Копенхаген - София

Дати на отпътуване:Цена от: 2500 лв.Дата Цена Резервация
Програмата е за туристи, които разполагат с ограничено време и мечтаят да се насладят на неповторимата красота на скандинавската  природа.
Планини, гори, водопади, зелени долини и суровото очарование на знаменитите фиорди – маршрутът включва първенеца Сьогнефиорд, най-дългия в Норвегия и втори в света, с предложение за круиз по непристъпния Нерьойфиорд – тясно и драматично разклонение на Сьогнефиорд. Пътуването с Фломската железница е признато за най-впечатляващото пътешествие с влак в света.  Този тур  ви дава възможност да го осъществите и да общувате с недокоснатата дива природа на Норвегия.  Очакват ви и град Берген - вратата в царството на фиордите, приветливият Малмьо, ще  се  запознаете с четири  скандинавски столици:  Осло, Стокхолм, Хелзинки и Копенхаген, ще  прекосите с кораб Балтийско море.
 
1 ден: София – Копенхаген Сбор на летище София, Терминал 1 за директен полет до град Копенхаген. Среща с екскурзовода - водачът придружава групата от първия момент на полета, през цялото време на екскурзията. Пристигане в 08.55 ч. и трансфер с автобуса от летището до града.
Обиколка на датската столица с местен екскурзовод на български език: започва със зданието на Кметството, уникален образец на оригинално архитектурно решение със съчетанието на различни художествени стилове. Фотопауза и продължаваме с двореца Кристиансборг, Борсата, Старото и новото пристанище, двореца Амалиенборг, Фотопауза при “Малката русалка” от приказките на Андерсен. Отпътуване за Малмьо /45 км/. Ще преминем през 16 километровия мост - тунел през протока Йоресунд, който съединява Дания и Швеция. Туристическа програма в най-южния град на Швеция и трети по големина: площадите Stora Torget /Големия площад/, Lilla Torg /Малкия площад/ и Площада Густав Адолфс. Ще разгледаме сградите на Кметството, църквата Свети Петър, замъка Малмьохус. Нощувка в района на Малмьо.

2 ден: Малмьо – Стокхолм Отпътуване за Стокхолм. Свободно време за обяд. Качване на кораба за Хелзинки. Започва едно невероятно морско пътуване сред 24 000 острова на Стокхолмския архипелаг. Нощувка в каюти.

3 ден: Хелзинки 10.00 ч. пристигане в Хелзинки. Обиколка на града с местен екскурзовод на руски език – пешеходен тур с впечатляващата сграда на Финския парламент, Сенатския площад. Свободно време. Привечер обратно отпътуване за Стокхолм с круизния кораб. Нощувка в каюти.

4 ден: Стокхолм - Осло 09.30 ч. пристигане в Стокхолм. Запознанство със Стокхолм - изумително красив град, разположен на 14 острова, свързани помежду си с 57 моста. Шведската столица с право е гордостта на Скандинавия! Обзорна обиколка с местен екскурзовод на руски език. На централния остров Stadsholmen се намира Гамла Стан – средновековния Стар град. Разходка в лабиринта от улички, за да почувстваме очарованието на старата архитектура. Главното здание е Кралският дворец, една от най-големите кралски резиденции в Европа със своите седем етажа и 600 стаи. С автобуса ще преминем по най-красивата улица, крайбрежната Strandvägen, истински шедьовър от края на 19 век. Посещение на Кметството с местния екскурзовод
/заплаща се входна такса/. Това е най - известната сграда на Стокхолм, чиято световна слава се дължи на церемонията по връчването на Нобеловите награди, които от 1902 година се провеждат именно тук. Ще запомните този ден с разглеждането на Синята зала, където се провежда приемът след връчването и Златната зала с мозайките от 18 милиона елемента, позлатени с 10 кг злато.
Свободно време за посещение на музеите на остров Юргорден по избор и по интереси. Това са музеи, които нямат аналог по целия свят!
Корабът - музей Васа е построен около един от най-обсъжданите морски съдове на всички времена, поради удивителната история на зрелищното си спускане на вода на 10 август 1628 година. Пред очите на многочислената тълпа флагманът, гордост на шведската корона, с две оръдейни палуби и цвета на шведското морско войнство на борда си, изминава по малко от една миля и потъва! 16 хектара дъбови гори са били изсечени за построяването му, но не напразно – през 1961 година, когато е изваден, се оказва, че дървото е непокътнато. Металните елементи са повредени и ръждясали, но корпусът сияе с цялото великолепие на богатата си украса. След като 333 години смущава от дъното корабите и моряците, плаващи над него, той се превръща в радост и атракция за малки и големи – най - посещавания музей в Стокхолм!
Скансен – първият в света етнографски музей на открито пресъздава картина на шведския бит от началото на 20 век. Ще видите над 150 домове от различни части на страната, където ще ви посрещнат жени и мъже в национални носии, заети в традициони за районите дейности.
И още – Нордическия музей, ако се интересувате от фолклор, скандинаввска култура и мода, или музея на принц Валдемарсуде, ако се интересувате от скандинавска живопис и скулптура.
Отпътуване и нощувка в района на Осло.

5 ден: Осло Обзорна екскурзия на норвежката столица: Кралския дворец, Кметството, парка “Вигеланд” с 212 скулптурни фигури – най-голямата сбирка под открито небе, дело на един човек – талантливия скулптор Густав Вигеланд. Тъга и радост, любов и ненавист, младост и старост, родители и деца – всички емоции, които ни съпровождат в ежедневния живот, са застинали в бронз, гранит и ковано желязо в пет композиционни части, всяка носеща своя философски смисъл. Крайбрежната улица Акер Брюге е многолюдна и пълна с живот. Погледът ни е поразен от съвременното футуристично здание на Новата Опера, открита през 2008 година. Необичайната архитектура на това здание от стъкло и мрамор го превръща в една от най - популярните забележителности на Осло. Недалече се намира и замъкът Акершус /13 - 18 век/, исторически комплекс, в който са погребани норвежките монарси. Свободно време за обяд. Отпътуване за района на Флом. Нощувка.

6 ден: Нерьойфиорд, Фломската железница* Закуска.
 • По желание и срещу допълнително заплащане: двучасов круиз по Нерьойфиорд.
Това е най-тясното разклонение на Зьогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие – това е пътуване в царството на фиордите!
 • По желание и срещу допълнително заплащане: пътуване с Фломската железница.
Железницата минава по най - стръмния склон в света и преодолява 870 м разлика във височината. Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд - това е преживяването на Фломската железница, третата по посещаемост забележителност в Норвегия.
Забележка: Възможно е участието и в двете доп. екскурзии, осъществяват се последователно!
Връщане във Флом и отпътуване за района на Берген. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка.

7 ден: Берген Туристическа обиколка с местен екскурзовод на руски език.
Не само в далечното минало, но и сега Берген е най - важният северен търговски център, разположен на морския бряг. Оттук тръгвали корабите, натоварени с риба и зърно във всички посоки на света.
Днес ни очаква разходка по крайбрежната Ханзейска улица. Достойно място в списъка на културните паметници на ЮНЕСКО заема Брюген – кварталът на ханзейските търговци, чиито дървени къщи, боядисани в ярки цветове, сега служат за сувенирни магазини, занаятчийски ателиета, кафенета. В края на улицата се намира най-старият градеж в Берген – каменната крепост Бергенхус със залата на Хакон и кулата на Розенкранц. Възможност за посещение на Музея на Ханзата. Ще видите и църквата Света Богородица, както и най - големия рибен пазар в Норвегия. Свободно време. Нощувка.

8 ден: Берген – София Трансфер до летището за полет до София в 06.30 ч.
13.55 ч. пристигане в София, на Терминал 2.
 
 
"Романтик Холидейз" ООД, притежава удостоверение за туроператорска
дейност № 04428 / 28.01.2005 г., Застраховка “Отговорност на Туроператора”
№ 00088054/13062210000415/20.04.2023г. в ЗК „Лев Инс” АД
 
Вид настаняване Цени до изчерпване на наличните места
Възрастен в двойна стая и вътрешна каюта за четирима 2 500 лв
Възрастен в двойна стая и вътрешна каюта за двама 2 555 лв
 • Трети възрастен /в двойна стая на доп. легло
и вътрешна каюта за трима/   
2 500 лв
 • Трети възрастен /в двойна стая на доп. легло
и външна каюта за трима/
2 555 лв
Възрастен в единична стая
и вътрешна каюта
3 200 лв
 
 • Забележка: Наличието на тройни стаи е на запитване!
 • Самолетни билети София - Копенхаген, директен полет на Уиз Ер, Берген - София с полет с прекачване на Амстердам на KLM Royal Dutch Airlines и Копенхаген-София, директен полет на Уиз Ер
 • Летищни такси
 • Багаж: ръчен салонен: 1 брой с размери 40/30/20 см – това е една малка чанта или лаптоп
 • Багаж: 1 брой чекиран до 20 кг
 • Трансфери летище - хотел – летище
 • Транспорт с автобус на лицензирана транспортна агенция по горепосочения маршрут
 • Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване и превод при нужда на местните екскурзоводи от съответния език
 • Автобусни и пешеходни обиколки на Берген, Осло, Малмьо, Копенхаген, Стокхолм, Хелзинки
 • Местни екскурзоводи за Берген, Стокхолм, Хелзинки и Копенхаген
 • 7 нощувки, както следва:
 • 1 нощувка със закуска в хотел*** в Малмьо
 • 2 нощувки във вътрешни каюти на кораба от Стокхолм до Хелзинки
 • 1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Стокхолм
 • 1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Осло
 • 2 нощувки със закуска в хотел*** в района на Берген
 • Всички пътни и пристанищни такси
 • Бакшиш за обслужващия персонал: 20 евро = 40 лева на човек – еднократно /задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. Цена/
 • Мед. застраховка за периода на екскурзията на ЗД „Евроинс” с покритие 10 000 Е за лица до 65 г.: 18 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Мед. застраховка за периода на екскурзията на ЗД „Евроинс” с покритие 5 000 Е за лица 65 г. – 70 г.: 27 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Мед. застраховка за периода на екскурзията на ЗД „Евроинс” с покритие 4 000 Е за лица над 70 г.: 36 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България
 • Фериботен круиз по Зогнефиорд: възрастен 65 Е = 130 лв, дете до 14 г. 32 евро = 64 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/
 • Фломската железница – възрастен 79 Е = 155 лв, дете до 14 г. 39 Е = 78 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности, до изчерпване на наличностите/
 • Вход за Кметството в Стокхолм: 120 шведски крони = 25 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Вход в музея Васа: 150 шведски крони = 30 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България, за да се избегне чакането на опашката/
 • Пакет 3 вечери в ресторантите на хотелите: 1 в Малмьо, 1 в района на Осло, 1 в района на Флом - 240 лв /по желание, заявяват се и се заплащат предварително от България
 • 2 закуски и 2 вечери на кораба от Стокхолм до Хелзинки: 180 лв /по желание, заявяват се и се заплащат предварително от България
 • Доплащане за настаняване в каюта с прозорец за двете нощувки на кораб: 63 лв на човек при настаняване в двойна каюта /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности/
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства
 • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, на стойност около 5% от застрахованата сума
Полетна информация:
 • София 07:10 – Копенхаген 08:55
 • Берген 06:30 – Амстердам 08:10
 • Амстердам 10:15 – София 13:55

Необходима валута за Скандинавия:
 • Около 130 лв на човек в норвежки крони (600 крони)
 • Около 300 лв човек в шведски крони (1600 крони)
 • Около 80 лв на човек в датски крони (300 крони)
 • Около 100 лв на човек за Хелзинки в евро (50 евро)
 • Във Финландия местната валута е евро!

NB: Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!

Условия за резервации: Депозит: 50% от пакетната цена при записване
Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
Минимален брой туристи за осъществяване на прогрмата: 35 туристи

Срокове за анулации и неустойки: от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет
Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г
Няма паспортен и визов режим в странатa; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 

Абонамент за бюлетин
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах