Обзорен тур на Исландия ВИП ГРУПИ, Юни и Юли 2021

Продължителност: 8 дни / 6 нощи

Вид транспорт: Самолет Самолет

Код на програма: E-22
Маршрут: София - Рейкявик, Исландия - София

Дати на отпътуване: 25.06.2021, 16.07.2021Цена от: 3915 лв.Дата Цена Резервация
25.06.2021 - 02.07.2021 от 3915 лв. резервация
16.07.2021 - 23.07.2021 от 3915 лв. резервация
Исландия - този мистериозен вулканичен остров се намира в Северния Атлантически океан на границата със Северния Ледовит океан. Страна на активни вулкани, гейзери и лавови полета, мощни водопади, красиви фиорди дълбоко вдълбани в острова, фантастични пейзажи, недокоснати в девствената природа. Това е остров на контрастите, където реки текат през пустини, огън гори изпод леда, през лятото слънцето не залязва, а през дългите зимни нощи може да се наблюдава северното сияние. Природните забележителности в Исландия са разположени „на всеки километър“, поради което екскурзията ще бъде наситена с интересни обекти, а трансферите между тях са незначителни. Няма огромни тълпи от туристи. Местните жители са дружелюбни, усмихнати, добродушни и отзивчиви.


Ден 1 София - Рейкявик Отпътуване от София за Рейкявик. След пристигане на летище Кефлавик следва трансфер до хотел в района на Кефлавик. Нощувка.

Ден 2 Обиколка на Рейкявик; СПА комплекс "Синята лагуна" След закуска отпътуваме с малък бус към столицата на Исландия - Рейкявик - най-северно разположената столица в света. Това е един от най-чистите градове на планетата, в който живее близо 60% от населението на Исландия.
Там ще разгледаме Халгримскиркя - най-високата катедрала в Исландия (75м) с впечатляващ дизайн; градското езеро Тьорнин; концертната зала Харпа; скулптурата Sun Voyager - символ на Исландия; ще се разходим из уличките на стария град, заобиколени от цветни къщички и пристанището.
Свободно време.
 • По желание - посещение на СПА комплекса "Синята Лагуна".
Нощувка в Рейкявик.

Ден 3 Рейкявик - национален парк Тингвелир - кратера Керид - гейзера Строккур - водопада Гълфос - град Хела След закуска отпътуваме с буса към националния парк Тингвелир - включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Именно тук е основан най-старият парламент в Европа още през X век. Паркът има изключително географско и геоложко значение. В него се намира разлома между Северноамериканската и Евроазиатската тектонски плочи. Това е единствената видимата част от разлома на суша. Целият район е осеян с пукнатини и усещането е, като че ли всеки момент нещо ще изригне. В парка има множество езера и реки, които образуват красиви водопади. Ще видим най-голямото естествено езеро в Исландия - Тингвелир. Ще се разходим около разлома и по бреговете на езерото.
Продължаваме към кратерното езеро Керид. Това е един от най-фотографираните вулканични кратери в света. Стените на калдерата имат ярко червен оттенък контрастиращ с покриващия ги зелен мъх. Кратерът е формиран след изригване на вулкан преди около 3000 год. Цялата област се нарича "Западна вулканияна зона", тъй като там се намират още няколко подобни природни образувания.
Следващата ни спирка е на гейзера Строккур в геотермална зона в югозападната част на Исландия. Гейзерът Strokkur е най-мощния гейзер в Исландия. Изхвърля врящата вода на над 20 метра височина. Там ще наблюдаваме уникална гледка - изригване на гейзера, след изригването повърхността се успокоява и след няколко минути той изригва с нова сила.
Отпътуваме към водопада Гълфос (Златния водопад) и каньона на река Хвита. Водопадът е разположен на два ската, което го прави изключително живописен.
Отпътуваме към района на град Хела, където ще нощуваме.

Ден 4 Хела - Келдур - водопада Селяландсфос - водопада Скогафос - архипелага Вестманейяр След закуска се отправяме с буса към селото Келдур, където се намират най-старите запазени торфени къщи в Исландия. Тъй като в тази част на Исландия дървеният материал е дефицитен, покривите на къщите са от пръст покрита с трева. Наричани са още "хобитски къщи".
Продължаваме по южната дъга на исландското крайбрежие или така наречения ''Ring road''. В днешния ден ще разгледаме няколко водопада. Първата ни спирка е водопада Селяландсфос. Намира се на река Seljalands, извираща от известния вулкан Eyjafjallajökull. Водопада е уникален по това, че лесно може да се отиде зад водната стена. Само на няколко минути пешеходно разстояние се намира скрития между скалите водопад Gljufrabui, до който ще отидем също.
Продължаваме към мистичния и обвит в тайни водопад Скогафос. Легендата разказва, че зад водната стена е скрито съкровище на викинги. Водопадът образува единична, а често и двойна дъга, които се наблюдават при слънчеви дни. Има пътека и стълби, по които можем да се изкачим до най-горната му част.
Днешното ни путъване ще приключи на остров Хемаей, до който ще пътуваме с ферибот. Това е най големия и единствен населен остров от архипелага Вестманейяр. Ще се разходим из града и ще се изкачим до най-високия връх-вулкан на острова - Eldfell - малко над 200м.
Нощувка на острова.

Ден 5 Архипелага Вестманейяр - черния плаж Reynisfjara - глетчерната лагуна Jökulsárlón - източните фиорди Рано сутринта с ферибота се връщаме на главния остров.
Първа ни спирка от днешното пътуване е черния плаж Reynisfjara. Считан е за най-красивия плаж в цяла Исландия. Формиран е от базалтовите скали, като цветът му се дължи именно на тях. Легендата разказва, че скалите, намиращи се в края на плажа са застинали тролове, дърпащи кораби от океана към сушата.
По пътя ще разгледаме скалния феномен Laufskálavarða, както и най-голямото поле от глетчерен пясък Skeiðarársandur.
Продължаваме към глетчерната лагуна Jökulsárlón образувана в средата на миналия век. Големи ледени късове се отделят от глетчера, минават през езерото, за да достигнат Атлантическия океан и да се превърнат в айсберги.
След това пътят ни продължава към района на рядко населените източни фиорди. Ще спираме за почивка и снимки сред красивите природни дадености на фиордите и малките китни селца, сгушени в подножията на красивите възвишения.
Ще нощуваме в района на източните фиорди.

Ден 6 Източните фиорди - водопада Хенгифос - водопада Детифос - геотермални извори Хверир - Хусавик - Акурейри В днешния ден ще пътуваме до още два уникални водопада. Първият водопад е Хенгифос разположен на източното крайбрежие на острова. Скалите, които го заобикалят са на червени и черни слоеве. Черните се образуват от базалтови скали, а червените от глина. Водопада се състои от две основни каскади и при ясно време могат да се видят ярки дъги с красива форма. До водопада се стига по около два километрова камениста пътека.
Следващият водопад Детифос е най-големия водопад в цяла Европа. Впечателнията от него могат да бъдат сравнени с тези направени от Ниагарския водопад. След пада на водата от водопада в реката се образува спиращ дъха каньон, който също ще видим.
Следващата ни спирака са геотермалните кални извори Хверир. Районът е осеян с бликащи кални извори, около които се разнасят водни пари и миризма на сяра. Поради постоянните изпарения и високата киселинност, почвата е лишена от растителност.
Продължаваме към на град Хусавик, от където започва по желание:
 • разходка с кораб за наблюдаване на китове. Корабът ще ни отведе навътре в ледените води в Гренландско море, за да видим китове и делфини. Продължителността на екскурзията е 3 часа.
Отпътуване за Акурейри. Нощувка в района на Акурейри

Ден 7 Акурейри - водопада Годафос - Кефлавик След закуска ще разгледаме втория по големина град в Исландия - Акурейри. Намира се в дълбок фиорд на северното крайбрежие на острова. Предвидили сме разходка в центъра.
Продължаваме с буса към водопада Годафос.
След това се отправяме към летище Кефлавик за отпътуване към София. По пътя ще спираме за почивки и снимки в живописни райони.
Пристигане вечерта на летище Кефлавик.

Ден 8 Кефлавик - София Излитаме в ранните нощни часове. Пристигане в София следобяд.

 
 
"Романтик Холидейз" ООД, притежава удостоверение за туроператорска
дейност № 04428 / 28.01.2005 г., Застраховка “Отговорност на Туроператора”
№ 00088054/13062110000454/20.04.2022г. в ЗК „Лев Инс” АД
 
Вид настаняване Цени до изчерпване на наличните места
Възрастен в двойна стая 3 915 лв
Трети възрастен, настанен в двойна стая на доп. легло На запиване
Възрастен в единична стая На запиване
Дете до 12 г., настанено с двама възрастни На запиване
 • Самолетен билет София - Рейкявик
 • 2 нощувки в Рейкявик
 • 1 нощувка в района на град Хела
 • 1 ношувка на остров Хеймаей с включен минерален басейн
 • 1 нощувка в района на Нескаупстадур
 • 1 нощувка в град Акурейри
 • Закуски
 • Транспорт с бус само за нашата група
 • Посещение на всички обекти посочени в програмата
 • Водач от агенцията по време на цялото пътуване
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Посещение на СПА комплекс - Синята Лагуна - около 100лв на човек
 • Разходка с кораб за наблюдяване на китове - около 150лв на човек
 • Билети за ферибот - 50лв на човек двупосочно
 • Разходи за обяди, вечери
 • Застраховка Отмяна на пътуване
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 6 човека
Депозит - 50% от цялата сума при сключване на договора
Доплащане - 30 дни преди датата на заминаване
Срок за уведомяване за несъбран минимален брой туристи - 45 дни преди датата на заминаване
Няма медицински изисквания за пътуващите в Исландия
Туроператорът си запазва правото на промяна на хотелите с други с подобна категория
Туроператорът си запазва правото да променя реда на посещение на обектите, включени в програмата
За пътуването са необходими задграничен паспорт с валидност 6 месеца или лична карта с валидност 3 месеца

NB: Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!

 

Абонамент за бюлетин
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах