Почивка в ДУБРОВНИК 2021

Продължителност: 7 дни / 6 нощувки

Вид транспорт: Автобус Автобус


Код на програма: П-346
Дестинация: Дубровник, Хърватия

Дати на отпътуване:

7 дни/ 6 нощувки

Цена от: 699.00 лв.


ЗАПИТВАНЕ

1 ден София - Млини 740 km В 05.30ч. отпътуване от паркинга пред стадион Васил Левски, София. Пътуване през Сърбия и Босна и Херцеговина с кратки почивки за освежаване. Късно вечерта пристигане в курорта Млини, разположен на Дубровнишка Ривиера, само на 10км. от Дубровник. 
Настаняване в хотела. Късна вечеря. Нощувка.

2 ден Дубровник, Млини – или допълнителна екскурзия до КОТОР и БУДВА* Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 
 • или по желание включване в допълнителна екскурзия до Котор и Будва

3 ден Дубровник, Млини или допълнителна панорамна и пешеходна екскурзия до ДУБРОВНИК* Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 • или по желание включване в допълнителна екскурзия до Дубровник. 

4 ден Дубровник, Млини Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

5 ден Дубровник, Млини Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 ден Дубровник, Млини или допълнителна екскурзия до град Корчула, остров КОРЧУЛА* Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 • или по желание включване в допълнителна екскурзия до град Корчула, остров КОРЧУЛА

7 ден Дубровник, Млини – Вишеград - СОФИЯ 740 км Закуска. Отпътуване за България. На Вишеград кратка фото-пауза при известния каменен мост над река Дрина – „Чуприята”. Мостът е построен през ХVI век по инициатива на Мехмед паша - Соколлу и дело на великия архитект Синан. От 2007 г. е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Романът „Мостът на Дрина” е най-добрата творба на известния  поет и писател Иво Андрич, Нобелов лауреат за литература от 1961 г. Посещение на известния Андричград (Каменград), изграден в чест на Андрич. Това е второто етноселище, създадено по проект и с финансово участие на Емир Кустурица (след Дървенград). Стойността на строителството е почти 15 милиона евро. Намира се в центъра на Вишеград, живописно разположен на издължения полуостров, на място, където река Рзав се влива в Дрина. Очаква се Каменград да бъде фон за филмовата адаптация на Кустурица на книгата на Иво Андрич „Мостът на Дрина”. Продължаване по маршрута: Чачак – Кралево – Ниш - София. Пристигане в София късно през нощта.
 
"Романтик Холидейз" ООД, притежава удостоверение за туроператорска
дейност № 04428 / 28.01.2005 г., Застраховка “Отговорност на Туроператора”
№ 00088054/13062110000454/20.04.2022г. в ЗК „Лев Инс” АД
 • 6 нощувки в хотел ASTAREA 3*, курорт Млини, Дубровнишка Ривиера
 • 6 закуски, 6 вечери в ресторанта на хотела
 • транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс, с покрит риск за COVID-19
 
 • туристическа такса: 1.40 евро на човек на ден х 6 дни = 8.40 евро / 16.50 лева (заплаща се предварително в офиса на агенцията)
 • доплащане за 6 обяда: 145 лева на човек. Заявяват се предварително и се заплащат заедно с пакета на почивката. При включване в допълнителна екскурзия на място, обяда е под формата на сух пакет от хотела
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • PCR тестове 
 • входни такси за забележителности, разходи от личен характер
 • доплащане към медицинската застраховка за лица от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 10 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
/организират се при група от 30 души желаещи, заявяват се и се заплащат предварително в офиса на агенцията/
 
 • ДУБРОВНИК
Панорамна автобусна обиколка на Дубровнишка ривиера и град Дубровник. Пешеходна разходка в стария град с местен екскурзовод: улица Страдун, големият и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влах (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. (По време на програмата се посещават и туристическите обекти, за които има входна такса. Туристите, които не желаят да заплатят входните такси, изчакват групата отвън пред всеки обект, за да продължат с туристическата обиколка)
По желание разходка с корабче до близкият остров Локрум, който е обявен за национален парк. Според легендата на Локрум е намерил спасение Ричард Лъвското сърце, след корабокрушение на връщане от Кръстоносен поход до Палестина Разглеждане на ботаническата градина на острова. 

ЦЕНА: 15 ЕВРО 
+допълнително по желание входни такси на посещаваните обекти Францискански манастир, Доминикански манастир, катедралата Маринино възнесение и двореца Княжев двор – 28 евро възрастен, 18 евро дете до 14г. 
+допълнително по желание билет за корабче до остров Локрум – 20 евро
 
 • БУДВА И КОТОР
Отпътуване за Черна гора (не забравяйте да си носите документ за самоличност). Пристигане на Будванска ривиера и известния черногорски курорт Будва. Пешеходна разходка в старият град на Будва: придвижвайки се по тясните улички и площадчета ще стигнем до църквата Св.Троица, катедралата Св.Йоан и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров Св.Никола и цяла будванска ривиера. Свободно време за обяд. Продължаване по маршрута за Котор, градът и природния район около него са включени в списъка на UNESCO. Туристическа обиколка в старият град: Западната порта на градските стени, Главния площад, Часовниковата кула, двореца на Дуковете, Византийския дворец, катедралата Св.Трифон. Кратко свободно време. Потегляне обратно към Хърватска. Посещение на градчето Цавтат известен като древният Епидавър на Адриатика, основан от древните гърци през 6в. пр.н.е. Свободно време за разходка по крайбрежната улица отрупана със сувенирни магазинчета, кафенета и рибни ресторанти. 

ЦЕНА: 25 ЕВРО
 
 • ГРАД КОРЧУЛА, ОСТРОВ КОРЧУЛА /Пътува се с автобус до Оребич, откъдето се качваме на лодка за град Корчула/
Корчула е един от най-интересните острови на Адриатика – родно място на известния мореплавател Марко Поло. Богат на лозя, маслинови горички, малки живописни селища и прекрасен стар град, остров Корчула е шестият по големина Адриатически остров, простиращ се на почти 47 километра. Тихи заливи и малки пясъчни плажове се намират по южните му брегове, докато северният бряг е по-плосък и по-каменист. На източния бряг се намира столицата на острова град Корчула, където през 1254г. се е родил великия пътешественик и откривател Марко Поло. Старият историческия град е заобиколен от стени, улиците са изградени във форма позволяваща свободното движение на въздуха, но предпазвайки от силни ветрове. Градските исторически обекти включват централната готическа и ренесансова катедрала "Св. Марк", кметството и масивните укрепления на града. В град Корчула ще можете да видите къщата на мореплавателя Марко Поло, а също така и църквата „Снежната Богородица”. 
ЦЕНА: 40 ЕВРО

Изберете хотели за резервация по програмата


Абонамент за бюлетин
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах