Почивка в НЕУМ, на брега на Адриатическо море

Продължителност: 7 дни / 6 нощувки

Вид транспорт: Автобус Автобус


Код на програма: П-344
Дестинация: Неум, Босна и Херцеговина

Прикачен файл: 344Почивка в НЕУМ.doc
Дати на отпътуване:

7 дни / 6 нощувки

Цена от: 720.00 лв.


ЗАПИТВАНЕ

Неум е единственият крайбрежен морски град на Босна и Херцеговина. Покрай града има брегова линия с дължина 24,5 km, която е единствената връзка на страната с Адриатическо море. Намира се на около 60 km от Дубровник и 70 km от Мостар. Община Неум разкъсва територията на Хърватия на 2 части в резултат от решение на Карловацкия конгрес от 1699 г., предизвикано от Дубровнишката република с цел тясната крайбрежна ивица османска земя да отделя нейните владения в Далмация от тези на конкурентната Венецианска република.

 
1 ден София – Неум Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 05.30ч. Пътуване по маршрут: София – Пирот – Крушевац - Чачак – Ужице - Вишеград – Горажде - Неум. Късно вечерта пристигане в Неум. Настаняване в хотел. Късна вечеря. Нощувка. 

2 ден Неум Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден Неум – или допълнителна екскурзия до ДУБРОВНИК* Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 • или по желание включване в допълнителна екскурзия до Дубровник.

4 ден Неум Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 ден Неум – или допълнителна екскурзия до град Корчула на остров Корчула* Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 • или по желание включване в допълнителна екскурзия до град Корчула,остров КОРЧУЛА

6 ден Неум – или допълнителна екскурзия до Сплит* Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 • или по желание включване в допълнителна екскурзия до Сплит. 

7 ден Неум – Вишеград - София Закуска. Отпътуване за България. На Вишеград кратка фото-пауза при известния каменен мост над река Дрина – „Чуприята”. Моста е построен през ХVI век по инициатива на Мехмед паша - Соколлу и дело на великия архитект Синан. От 2007 г. е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Романът „Мостът на Дрина” е най-добрата творба на известния  поет и писател Иво Андрич, Нобелов лауреат за литература от 1961 г. Посещение на известния Андричград (Каменград), изграден в чест на Андрич. Това е второто етноселище, създадено по проект и с финансово участие на Емир Кустурица (след Дървенград). Стойността на строителството е почти 15 милиона евро. Намира се в центъра на Вишеград, живописно разположен на издължения полуостров, на място, където река Рзав се влива в Дрина. Очаква се Каменград да бъде фон за филмовата адаптация на Кустурица на книгата на Иво Андрич „Мостът на Дрина”. Продължаване по маршрута: Чачак – Кралево – Ниш - София. Пристигане в София късно през нощта.
 
"Романтик Холидейз" ООД, притежава удостоверение за туроператорска
дейност № 04428 / 28.01.2005 г., Застраховка “Отговорност на Туроператора”
№ 00088054/13062110000454/20.04.2022г. в ЗК „Лев Инс” АД
 • 6 нощувки, 6 закуски, 6 вечери в GRAND HOTEL NEUM 4* в курорт Неум 
 • транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19
 • доплащане за 6 обяда: 155 лева на човек. Заявяват се предварително и се заплащат заедно с пакета на почивката. При включване в допълнителна екскурзия на място, обяда е под формата на сух пакет от хотела.
 • туристическа такса: 1 евро на човек на ден х 6 дни = 6 евро / 12 лева (заплаща се предварително в офиса на агенцията)
 • входни такси за забележителности, разходи от личен характер
 • PCR тестове
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • доплащане към медицинската застраховка за лица от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 10 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ: организират се при група от 30 души желаещи, заявяват се и се заплащат предварително в офиса на агенцията

 
 • ДУБРОВНИК
Панорамна автобусна обиколка на Дубровнишка ривиера и град Дубровник. Пешеходна разходка в стария град с местен екскурзовод: улица Страдун, големият и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влах (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. (По време на програмата се посещават и туристическите обекти, за които има входна такса. Туристите, които не желаят да заплатят входните такси, изчакват групата отвън пред всеки обект, за да продължат с туристическата обиколка)
По желание разходка с корабче до близкият остров Локрум, който е обявен за национален парк. Според легендата на Локрум е намерил спасение Ричард Лъвското сърце, след корабокрушение на връщане от Кръстоносен поход до Палестина Разглеждане на ботаническата градина на острова. 

Цена: 20 ЕВРО 
+допълнително по желание входни такси на посещаваните обекти Францискански манастир, Доминикански манастир, катедралата Маринино възнесение и двореца Княжев двор – 28 евро възрастен, 18 евро дете до 14г. 
+допълнително по желание билет за корабче до остров Локрум – 20 евро
 
 • СПЛИТ
Град Сплит е културен и икономически център на област Средна Далмация. Преди 1700г. римският император Диоклециан избира този залив за построяване на дворец, в който да живее след оттеглянето си. Пешеходна разходка в старата историческа част на града – двореца на Диоклециан (UNESCO), Катедралата, Храма на Юпитер, Колонадата, Вестибюла, променадата Рива. 

Цена: 30 ЕВРО
 
 • ГРАД КОРЧУЛА, ОСТРОВ КОРЧУЛА /Пътува се с автобус до Оребич, откъдето се качваме на лодка за град Корчула/
Корчула е един от най-интересните острови на Адриатика – родно място на известния мореплавател Марко Поло. Богат на лозя, маслинови горички, малки живописни селища и прекрасен стар град, остров Корчула е шестият по големина Адриатически остров, простиращ се на почти 47 километра. Тихи заливи и малки пясъчни плажове се намират по южните му брегове, докато северният бряг е по-плосък и по-каменист. На източния бряг се намира столицата на острова град Корчула, където през 1254г. се е родил великия пътешественик и откривател Марко Поло. Старият историческия град е заобиколен от стени, улиците са изградени във форма позволяваща свободното движение на въздуха, но предпазвайки от силни ветрове. Градските исторически обекти включват централната готическа и ренесансова катедрала "Св. Марк", кметството и масивните укрепления на града. В град Корчула ще можете да видите къщата на мореплавателя Марко Поло, а също така и църквата „Снежната Богородица”. 

Цена: 35 ЕВРО

Изберете хотели за резервация по програмата

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ депозит в размер на 100 лева на човек при записване 
доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

Абонамент за бюлетин
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах